a

Vi har igen været på en af husbådene, bag Fisketorvet i København. Denne gang skulle der bygges nyt badeværelse. Egentlig var det ikke planlagt sådan, men omstændighederne påtvang det. Der var gået hul på et gulvvarmerør i brusenichen, og vandet havde lækket over lang tid. Skaderne var så omfattende, at alle vægge og gulvet måtte fjernes. Herefter var det bare igang med opbygning af det ny badeværelse.

1Arnestedet. Et brud på et gulvvarmerør, samt revnede fuger i gulvet.

2En af de tidligere gulvplader - en krydsfinerplade. Totalt opfugtet og med kraftig svampevækst. Hverken godt for konstruktionen eller for helbredet. Bemærk hvordan svampen holder på vandet, i dråbeform.

3Et blik ned i den gamle gulvkonstruktion. Fuldstændig opfugtet.

4Ved en opgave som denne, er der mange faktorer som adskiller sig fra normale badeværelser. Bådens stålkonstruktion, vil med garanti skab kondensproblemer, som skal håndteres korrekt. Der skal sikres korrekt fald på gulvet, på trods af bådens bevægelser i vandet. Afløbsrørene skal også have den rette hældning.

5Genopbygningen er igang. Vi har fået lagt plader til støbning af det ny gulv. Ved sådan en opgave kan man godt smide sit vaterpas overbord. Skønt en båd i princippet ligger vandret, er der hele tiden bevægelse, der umuliggør brug af vaterpas. Det giver så ekstra udfordringer, når man gerne vil har kontrol over vandet.

6Det færdige vaske- og skabsmiljø. Under bordet er der gjort plads til vaskemaskine.

7Toilettet er kommet op at hænge, og i kassen til højre for, er kværn og pumpe monteret.

8Den ny bruseniche.

9Det færdige badeværelse.